Härjedalens Kulturcenter

Anders Hagberg & Göran Månsson.

Premiere Concert for our new collaboration at Härjedalspipan Revisited 2016.

https://vimeo.com/155670623

Anders Hagberg tvärflöjter/saxofon och Göran Månsson, härjedalspipor/blockflöjt är två gränsöverskridande och virtuosa musiker. De rör sig fritt mellan genrer och musik från olika världsdelar. Med kreativitet och improvisation använder de sina instrument på helt nya sätt och skapar ljud man inte trodde var möjliga från blåsinstrument. Allt från minsta sälgpipa till kontrabasflöjt och subkontrabas-blockflöjt ger en unik klangvärld med såväl ödsliga melodier som suggestiva rytmer. En tät dialog mellan två personliga och uttrycksfulla blåsare!

Under Härjedalspipan Revisited 2015 möttes Anders och Göran och bestämde sig då för att börja spela ihop. Konserten under årets festival är duons premiärspelning.

This entry was posted in Calendar. Bookmark the permalink.

Comments are closed.